Concurs de truites 2017


Concurs de truites 2017
 
 
  






                                                             Projecte Orenetes




El passat 16 de juliol, La karantoina va inscriure's al Projecte Orenetes, una proposta de cens de l'oreneta cuablanca als pobles i ciutats de Catalunya (http://www.orenetes.cat/ca/). La idea va venir de la mà de la Mirèia, agent rural de Falset que, a nivell particular, ens va fer arribar la informació i va oferir-se a ajudar-nos en el que convinguès.

Un cop informats, alguns infants interessats van demanar de participar-hi, de manera que vam demanar a la Mirèia si podia venir a ajudar-nos... I ella, encantada! Dimecres dia 15 va fer-nos una exposició dels diferents ocells i nius que podem albirar al cel i a les cases del poble, i el dia següent, ben d'hora al matí, vàrem posar-nos mans a l'obra per censar els nius d'oreneta cuablanca d'una zona de mostreig Pradell. (Qui sap si l'any que ve ens aventurem a censar els nius de tot el poble!).

La tasca més feixuga ha estat l'entrada de les dades a la base de dades de la web, però ha estat una feina que dóna fruits! Si us interessa, en aquest enllaç podreu trobar el mapa de Catalunya i trobar les dades del cens de Pradell: http://www.orenetes.cat/veure-dades/.

També podreu veure totes aquelles poblacions o zones que participen al projecte, que no són poques!
No ens resta més que agrair el gest i la col.laboració de la Mirèia i felicitar a l'Institut Català d'Ornitologia, impulsor d'aquest projecte, i a l'Abel i al Ferran que tan amables han estat acollint les dificultats tècniques del cens web.

MOLTES GRÀCIES A TOTS I TOTES!